Websitecaching er en af ​​de mest fordelagtige teknologier, der findes. Kort sagt gør det websteder ekstremt hurtige, hvilket fører til bedre SEO -score og øget brugertilfredshed – for ikke at nævne bedre konverteringer og derfor øget indkomst, hvis du sælger produkter eller tjenester online.

I denne artikel vil jeg fortælle dig alt om caching af websteder – dækning af hvad det er, hvorfor det er så vigtigt og hvordan du implementerer det med WordPress.

Lad os komme igang.

Hvad er caching?

Selvom teknologien og præcise detaljer i caching kan være temmelig kompleks, er den bagvedliggende idé virkelig meget enkel. Lad mig give et eksempel.

Hvis jeg spørger dig, hvad resultatet af 5 x 3 er, ved du, at svaret er 15. Du behøvede ikke at beregne det, du har udført denne multiplikation så mange gange i dit liv, at du ikke længere behøver – du husker simpelthen resultatet uden at skulle foretage nogen mental behandling. Nå, det er sådan, caching fungerer.

Websites ses generelt hundredvis, tusinder eller nogle gange endda millioner af gange om måneden. Normalt skal serveren foretage en masse komplekse (og tidskrævende) beregninger hver gang en browser anmoder om en webside. Det henter de nyeste indlæg, genererer sidehoved og sidefod, finder dit websteds sidebar -widgets og så videre. I mange tilfælde vil resultatet af alle disse beregninger dog være nøjagtig det samme. Ville det ikke være fantastisk, hvis vi blot kunne få serveren til at huske det endelige resultat, i stedet for at behandle hver anmodning separat? Det er præcis, hvad caching gør!

Hvordan cachelagrede sider serveres

Jeg tror, ​​det er lettest at forstå cacheprocessen ved at se på, hvordan en side vises. Lad os sige, at du ejer en blog med cachelagring aktiveret. Første gang nogen besøger din hjemmeside, modtager de siden på normal måde: Anmodningen modtages, behandles på serveren, og den resulterende webside, der skal vises, omdannes til en HTML -fil og sendes til den besøgendes webbrowser.

Da caching er slået til, gemmer serveren denne HTML -fil – normalt i sin ‘random access memory’ (eller RAM), hvilket er ekstremt hurtigt. Næste gang du eller nogen andre ser hjemmesiden, behøver serveren ikke at behandle og konvertere til HTML. I stedet sender den simpelthen den allerede forberedte HTML -fil til browseren.

MEN HVAD HVIS MIT INDHOLD ÆNDRES?

Jeg ved, hvad du tænker: Det lyder godt, men hvad hvis du har cachet tændt og derefter udgiver et nyt indlæg? Vil det nye indlæg ikke være uden for cachen og derfor usynligt for webstedets besøgende? Alle korrekt konfigurerede cachingsystemer kan håndtere sådanne scenarier. Et cachingsystem består ikke kun af mekanismen til at gemme forberedte HTML -filer, det har også en måde at tømme cachen (og derefter generere den), når specifikke betingelser (f.eks. Offentliggørelse af nyt indhold) er opfyldt.

En cache konfigureret til WordPress ville slette den cachelagrede version af hjemmesiden og arkivsiderne, når et enkelt indlæg blev offentliggjort. Det ville efterlade alle andre sider – f.eks. Siden om og andre indlæg – uberørt, da disse ikke ville blive ændret.

ER CACHING VIRKELIG EFFEKTIV?

Et velkodet websted indlæses muligvis allerede på bare to sekunder. (Bemærk: Indlæsningshastigheden på et websted er noget, du let kan teste selv ved hjælp af en gratis service som f.eks. GTMetrix .) Er det ikke hurtigt nok? Er caching virkelig det værd? Svaret er et rungende ja. Ved at bruge både browser og servercaching – vi ser på hver enkelt detaljeret i et øjeblik – kan du stadig barbere meget af load tider, og når det kommer til indlæsningshastighed, kan det betale sig at gøre tingene hurtige som muligt!

Det er også værd at huske på, at ved at implementere caching gør du ikke bare dit websted hurtigere, du får det også til at fungere bedre – og udstyrer det til at bære byrden ved eventuelle pludselige trafiksvingninger mere effektivt.

Hvor effektiv er cachelagring? Ifølge en nylig undersøgelse foretaget af YUI kan browsercaching øge hastighederne med op til 300%!

Typer af caching

Groft sagt er der to typer caches – server og browser. Browser -cachelagring udføres på klientsiden (bruger), mens servercaching (ikke overraskende) udføres på serveren. Lad os se på forskellene mellem de to.

CACHE I BROWSER

Når du besøger et websted, behøver du ikke bare at hente indholdet på den side, du ser – du har også brug for en masse ressourcer såsom Javascript -filer, stylesheets, skrifttyper og så videre, som din browser downloader ud over sidens indhold.

Browser caching giver din browser mulighed for at gemme disse filer et stykke tid, så det behøver ikke at hente dem hver gang du besøger webstedet.

Første gang du besøger dette websted (itfordig.dk), for eksempel, modtager du en masse ressourcer, som din browser straks vil cache. Denne første vil sandsynligvis tage et par sekunder at downloade helt, men næste gang du besøger, vil du bemærke et betydeligt fald i belastningstiden (så meget som et sekund eller mere faktisk).

SERVERCACHING

Jeg har allerede talt om mekanismerne bag servercaching: I stedet for at behandle hver anmodning tager serveren resultaterne af disse anmodninger og gemmer dem. Det tjener derefter disse gemte resultater i stedet – hvilket gør alt meget hurtigere.

Du er muligvis stødt på udtrykkene ‘objektcache’ og ‘helsides cache’. Dette er begge servercachemetoder – helsides cache er det, vi har talt om hidtil.

Objektcacher gemmer kun bits og stykker data i modsætning til en hel side. Dette kan være nyttigt i din kode og når du gemmer resultatet af komplekse operationer, f.eks. Generering af en navigationsmenu.

Cachelagring i WordPress

Der er tre ting, du skal vide om cachelagring i WordPress: Skrivning af effektiv kode, brug af caching-plugins og brug af din webhosts indbyggede cache.

BRUG AF WORDPRESS CACHING PLUGINS

Den vigtigste regel af alt, som jeg ikke kan understrege nok, er: aldrig nogensinde, nogensinde, nogensinde (nogensinde) bruge mere end et cache -plugin. Dette vil ikke gøre dit websted hurtigere; det vil sandsynligvis gøre dit websted meget langsommere og bryde det i processen.

Brug altid et enkelt cache -plugin. Når det er konfigureret korrekt, hjælper det med at fremskynde dit websted ret meget. De bedste caching -plugins er WP Fastest, WP Rocket, W3 Total Cache og WP Super Cache .

BRUG AF DIN VEBHOSTS CACHING

Denne gælder for websteder, der kører på administrerede WordPress -hostingmiljøer.

Cachingsystemer, der bruges af disse hostingfirmaer, køres på et meget lavere niveau end WordPress -plugins, hvilket betyder, at de er langt mere effektive. Desuden er de også finjusteret specifikt til at arbejde med WordPress og det hostingmiljø, der bruges, hvilket øger deres anvendelighed endnu mere.

Hvis du bruger en administreret WordPress -vært, anbefaler jeg slet ikke at bruge noget caching -plugin. Faktisk vil mange sådanne værter endda tillade brugen af ​​visse cache -plugins på grund af det faktum, at de sandsynligvis vil forstyrre de specifikke cachingsystemer, de allerede implementerer.

Konklusion

Caching er en teknologi, der øger hastigheden på dit websted uden at ofre noget i processen. Når den bruges korrekt, vil det ikke kun resultere i betydeligt hurtigere indlæsningstider, men også reducere belastningen på din server.

Hvis du ikke allerede cachelagrer dine websider, skal du komme til det !