Har du nogensinde bygget en hjemmeside med det fantastiske Divi-tema?

Så ved du hvor fleksibelt og brugervenligt det er. Men nogle gange har du brug for justeringer, der ligger ud over, hvad der er tilgængeligt i Divi-indstillinger/tema-tilpasser. Divi giver dig heldigvis mulighed for at indsætte brugerdefineret kode for at foretage endnu mere omfattende ændringer.

En sådan ændring, der ofte dukker op, er muligheden for at få de sociale medier-ikoner, der vises i enten header eller footer, til at åbne links i et nyt vindue/fane.

Hvorfor skal sociale medier-ikoner åbne i en ny fane?

Det er måske ikke indlysende ved første øjekast, men det er ekstremt vigtigt, at eksterne links. (dvs. links, der peger på eksterne hjemmesider) åbner i et nyt vindue eller en ny fane. Hovedårsagen er, at du ønsker at holde besøgende på din hjemmeside, hvor det er muligt. Hvis en bruger klikker på et eksternt link, der ikke åbner i en ny fane, kan de ikke komme tilbage til din hjemmeside, når de først har lukket fanen, uden at indtaste din webadresse igen. Det kan endda være, at nogen har fundet dig gennem en kringlet kombination af klik via tredjeparts hjemmesider og nu ikke aner, hvad din webadresse var!

Under alle omstændigheder er det standardpraksis at åbne disse links i en ny fane. Det er derfor overraskende, at Divi ikke understøtter denne funktionalitet “ud af boksen”.

Heldigvis er der en hurtig løsning. Alt du behøver er at implementere lidt kode, der vil sørge for at linkene til sociale medier og automatisk åbner på en ny fane.

<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($) {
jQuery(".et-social-icon a").attr('target', 'blank');
});
</script>

 

Du kan tilføje denne kode til temaet ved at indsætte den i “Divi > Temaindstillinger > Integration > Add code to the head of your blog”, efter alt andet, der allerede er der.

Når du ændrer koden på din hjemmeside som i dette tilfælde. Så skal du være opmærksom på, at der er en risiko for, at din side ikke fungerer korrekt. Derfor er det altid vigtigt at notere, hvilke ændringer du foretager og hvor du foretager dem. Så du hurtigt kan revertere dem, hvis noget går galt. Det bedste er at teste ændringerne først i et testmiljø.